astudio
Copy of greysatin_megaframe_lighter.jpg

Lijao Office Development

Commercial

Lijao Office Development

Using ancient design principles to create a cutting edge contemporary tower

This headquarters office building in China draws on the industrial history of its tenant with the environmental needs for control of heat and humidity to define its architecture.

Understanding the ancient principles of Feng Shui, we softened the corners of the tower and set out double and triple height winter gardens providing natural air movement around the floors.  The office spaces inside each have four gardens, representing the four winds at each level that help the building to breathe and softening the ordinarily harsh architecture of offices. 

The facades are designed to work with their orientation, the shading angle and depth changing from face to face. The natural wind direction is broken up with the shading but also is deliberately channelled down the facade and across water located around the towers base helping to provide natural evaporative cooling to the street level.  The symbolic use of water reinforcing its relationship with the port authority client.

 
#F6ED24 sq.jpg

Project Data:

Client: Confidential
Location: China
Area: 92000m²
Budget: Confidential
Status: Competition